Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pau from Pixabay RECEPT Sirova torta od kikirikija

RECEPT Sirova torta od kikirikija

Idealna ljetna slastica

Sirove slastice odlična su poslastica za ljeto! Osim što ne zahtijevaju uporabu tople pećnice, brzo su gotove, a u to su neodoljivo ukusne.

Novi list donosi recept za sirovu tortu od kikirikija.

Vrijeme: priprema 45 min, hlađenje nekoliko sati

Sastojci:

Biskvit:

● 1 šalica neslana kikirikija

● pola šalice datulja

● četvrtina šalice kakao praha

● 1 žlica meda ili javorovog sirup

Krema 1:

● 1 šalicu indijskih oraščića močiti preko noći ili 4-5 sati

● 3 žlice maslaca od kikirikija

● 3 žlice meda ili javorovog sirupa

● 5 žličica nezaslađenog bademovog mlijeka

Krema 2:

● 1 šalicu datulja natopiti na sat vremena

● četvrtina šalice vode ili mlijeka od badema

● 1 žličica ekstrakta vanilije

● prstohvat sol

● 2 žlice maslaca od kikirikija

Glazura:

● 2 reda čokolade s visokim postotkom kakaa

Priprema:

Za biskvit miksati kikiriki, datulje, kakao prah i med dok se ne dobijete tijesto, ako vam je pretvrdo dodajte žlicu ili dvije hladne vode. Staviti tijesto u mali kalup za torte koji ste obložili prozirnom folijom, promjera 18 cm. Ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u miješalicu zajedno s maslacem od kikirikija, bademovim mlijekom i medom.

Miješajte 5-7 minuta dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko biskvita i stavite u frižider. Ocijedite datulje i stavite ih u mikser zajedno s vanilijom, vodom, soli i maslacem od kikirikija. Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Izvadite kalup iz frižidera i stavite sloj datulja na kremu od oraščića, zagladite i vratite u frižider. Rastopite čokoladu i prelijte preko torte te ukrasite kikirikijem. Tortu možete staviti u zamrzivač na sat, dva da vam je lakše rezati.

Vaša reakcija na temu