Sirove slastice odlična su poslastica za ljeto! Osim što ne zahtijevaju uporabu tople pećnice, brzo su gotove, a u to su neodoljivo ukusne.
Novi list donosi recept za sirovu tortu od kikirikija.
Vrijeme: priprema 45 min, hlađenje nekoliko sati
Sastojci:
Biskvit:
● 1 šalica neslana kikirikija
● pola šalice datulja
● četvrtina šalice kakao praha
● 1 žlica meda ili javorovog sirup
Krema 1:
● 1 šalicu indijskih oraščića močiti preko noći ili 4-5 sati
● 3 žlice maslaca od kikirikija
● 3 žlice meda ili javorovog sirupa
● 5 žličica nezaslađenog bademovog mlijeka
Krema 2:
● 1 šalicu datulja natopiti na sat vremena
● četvrtina šalice vode ili mlijeka od badema
● 1 žličica ekstrakta vanilije
● prstohvat sol
● 2 žlice maslaca od kikirikija
Glazura:
● 2 reda čokolade s visokim postotkom kakaa
Priprema:
Za biskvit miksati kikiriki, datulje, kakao prah i med dok se ne dobijete tijesto, ako vam je pretvrdo dodajte žlicu ili dvije hladne vode. Staviti tijesto u mali kalup za torte koji ste obložili prozirnom folijom, promjera 18 cm. Ocijedite indijske oraščiće i stavite ih u miješalicu zajedno s maslacem od kikirikija, bademovim mlijekom i medom.
Miješajte 5-7 minuta dok ne dobijete glatku smjesu. Prelijte preko biskvita i stavite u frižider. Ocijedite datulje i stavite ih u mikser zajedno s vanilijom, vodom, soli i maslacem od kikirikija. Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Izvadite kalup iz frižidera i stavite sloj datulja na kremu od oraščića, zagladite i vratite u frižider. Rastopite čokoladu i prelijte preko torte te ukrasite kikirikijem. Tortu možete staviti u zamrzivač na sat, dva da vam je lakše rezati.