Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com RECEPT Seljački kruh

RECEPT Seljački kruh

Topi se u ustima

Nekada davno kruh se nije s rezao već trgao rukama. Bio je vrlo cijenjen jer su ga ljudi smatrali darom Božjim i grijeh je bilo bacati ga. Pokloniti nekome komad kruha smatralo se odrazom gostoljubivosti, prijateljstva i ljubavi. Napravite i vi fini domaći kruh pa njime počastite drage ljude.

Kako biste napravili seljački kruh, pomiješajte u zdjeli 300 g glatkog bijelog brašna, 300 g crnog brašna, žlicu šećera i 2 žličice soli. Tome dodajte jedan suhi kvasac i 400 ml mlake vode.

Mijesite dok smjesa ne postane glatka pa ga ostavite prekrivenog da se diže sat vremena. Tijesto izvadite, oblikujte kruh pa prebacite na lim na koji ste prosuli brašno.

Neka se tamo diže još sat vremena pa ga premažite vodom i pecite 15 minuta na 220 pa 40 minuta na 200 stupnjeva, pišu 24 sata.

Vaša reakcija na temu