Okusi osvježavajuće rajčice uz rižu najčešće se kombiniraju kao salata. Miss Gastro donosi recept za rižoto od rajčice koji ih je oduševio.
U ovom rižotu možeš kombinirati razne boje rajčice. Malo žute, zelene, crne i, naravno, najčešće crvene dodatno će začiniti čitavu stvar. Također, kada ribaš ili blendaš rajčicu, ostavi i nešto komadića kako bi rajčica u rižotu zasjala u punom sjaju.
Na kraju, prije posluživanja, rižoto pospi pristojnom količinom svježeg bosiljka i navalite na kremasti rižoto koji ćeš zavoljeti istog trenutka kad ga kušaš.
Sastojci
cherry rajčice 8 kom
luk 1 kom
riža 100 g
vino 0,50 šalica
maslac 2 žlica
češnjak 1 režanj
parmezan 2 žlica
mascarpone 1 žlica
maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni crni papar
Postupak
Naribaj ili blendaj rajčice da od njih dobiješ pire.
Na maslinovom ulju dinstaj nasjeckani luk, a kad malo omekša dodaj pire o rajčica.
Kuhaj dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
Dodaj rižu, pomiješaj, pa prelij vinom. Dodaj češnjak, sol i papar.
Kuhaj dok riža ne omekša.
Po potrebi dodaj još tekućine, najbolje temeljac.
Dodaj maslac i dobro promiješaj. Na kraju dodaj parmezan i pomiješaj.
Rižoto bi trebao biti kremast, a svi sastojci sjedinjeni.
Dodaj mascarpone, pomiješaj i posluži.