Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Rižoto od rajčice

RECEPT Rižoto od rajčice

Jednostavan obrok

Okusi osvježavajuće rajčice uz rižu najčešće se kombiniraju kao salata. Miss Gastro donosi recept za rižoto od rajčice koji ih je oduševio.

U ovom rižotu možeš kombinirati razne boje rajčice. Malo žute, zelene, crne i, naravno, najčešće crvene dodatno će začiniti čitavu stvar. Također, kada ribaš ili blendaš rajčicu, ostavi i nešto komadića kako bi rajčica u rižotu zasjala u punom sjaju.

Na kraju, prije posluživanja, rižoto pospi pristojnom količinom svježeg bosiljka i navalite na kremasti rižoto koji ćeš zavoljeti istog trenutka kad ga kušaš. 

Sastojci

cherry rajčice 8 kom

luk 1 kom

riža 100 g

vino 0,50 šalica

maslac 2 žlica

češnjak 1 režanj

parmezan 2 žlica

mascarpone 1 žlica

maslinovo ulje

sol

svježe mljeveni crni papar

Postupak

Naribaj ili blendaj rajčice da od njih dobiješ pire.

Na maslinovom ulju dinstaj nasjeckani luk, a kad malo omekša dodaj pire o rajčica.

Kuhaj dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.

Dodaj rižu, pomiješaj, pa prelij vinom. Dodaj češnjak, sol i papar.

Kuhaj dok riža ne omekša.

Po potrebi dodaj još tekućine, najbolje temeljac.

Dodaj maslac i dobro promiješaj. Na kraju dodaj parmezan i pomiješaj.

Rižoto bi trebao biti kremast, a svi sastojci sjedinjeni.

Dodaj mascarpone, pomiješaj i posluži.

Vaša reakcija na temu