Dodajte Dalmatinski portal u vaše omiljene stranice

Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photosforyou from Pixabay RECEPT Pohane srdele

RECEPT Pohane srdele

Nije komplicirano

Možda zvuči komplicirano, ali nije nimalo. Pohane srdele možete pripremiti kako god poželite polivene s par kapi limunovog soka, piše Index.

Sastojci:

Srdele

500 g svježih srdela

sol

Paniranje:

oštro brašno

jaja

krušne mrvice

ulje za prženje

Priprema:

Očistite srdele, odrežite im glave, i rastvorite ih tako da dobijete ravnu plohu, pa uklonite kralježnicu.

Neki recepti kažu da je uklonite od glave prema repu, ali lakše je i bolje se uklone sitne kosti ako kralježnicu prelomite kod repa i povučete prema glavi.

Ostat će vam samo meso srdele i rep, koji će poslužiti da ih lakše panirate.

Uvaljajte ih u oštro brašno, jaja koja ste posolili (ili posolite srdele) i krušne mrvice.

Na srednje jakoj vatri u ulju 2 minute sa svake strane. Ovdje vrijeme ovisi i o tome koliko velike srdele ste kupili. Ako su manje, dovolja je jedna minuta sa svake strane.

Vaša reakcija na temu