Od jogurta, brašna i praška za pecivo napravite brzinsko tijesto i guštajte u pizzi koja na stol stiže za manje od pola sata...
Tijesto za pizzu ne morate čekati da se diže na toplom, pa čak ni upotrebljavati kvasac, piše punkufer.
Kad uhvati glad i zatreba li vam prečica, dovoljno je iskoristiti jogurt, brašno i prašak za pecivo. Na 2 čvrsta jogurta dodajte oko 3,5 čaša brašna. Kao mjera neka vam posluži čaša od jogurta.
Nakon što se tijesto izmijesi, spremno je za pečenje.
Sastojci za pizza tijesto bez dizanja:
2 čvrsta jogurta
3,5 čaša brašna
1 prašak za pecivo
sol
Nadjev za pizzu:
100 g mozzarelle
150 g salame po želji
masline
origano
150 g pelata
1 žličica koncentrata od rajčice
2 češnja češnjaka
sol
Priprema pizze:
1. Prosijte brašno te dodajte prašak za pecivo i sol pa s jogurtom umijesite tijesto.
2. Tijesto razvaljajte i stavite u lim obložen papirom za pečenje.
3. Popržite češnjak dok ne zamiriše u tavi, dodajte pelate i pirjajte dok se malo ne reducira te dodajte koncentrat rajčice i origano.
4. Tijesto premažite umakom od rajčica, složite salamu, masline i dodajte usitnjeni sir pa pecite pizzu 20 min na 200 °C. Dobar tek!