Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Oreo kuglof

RECEPT Oreo kuglof

Izgleda spektakularno

Oreo keksi... volimo ih u svim kombinacijama: same, kao podlogu za cheesecake, u raznim kuglicama, kolačima, sladoledu... A naša nova slatka opsesija je ovaj Oreo kuglof, dekadentan i sočan kolač prepun omiljenih keksa.

Oreo keksi dio su ovog Oreo kuglofa i u tijestu, ali i posuti po glazuri od šećera u prahu. Ovaj Oreo kuglof izgleda uistinu spektakularno, no za njegovu pripremu nije potrebno ni puno truda ni puno vremena, samo treba slijediti ovaj odličan Miss Gastro recept za sočan i neodoljiv Oreo kuglof.

Kuglof

Sastojci

Maslac 230 g

Krem sir 240 g

Šećer 600 g

Jaje 6 kom

Ekstrakt vanilije 1 žličica

Oštro brašno 300 g

Kakao prah 65 g

Prašak za pecivo 1 žličica

Sol 1 prstohvat

Oreo keksi 18 kom

Glazura

Sastojci

Šećer u prahu 125 g

Mlijeko 3 žlica

Oreo keksi 4 kom

Postupak

Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. kalup za kuglof promjera cca 25 cm dobro namasti i stavi sa strane.

Zajedno izmiksaj omekšali maslac, krem sir i šećer na srednjoj brzini, 3-4 minute. Trebaš dobiti laganu, pahuljastu, svijetlu smjesu.

Dodaj jaja, jedno po jedno, i nakon svakog dobro izmiksaj. Umiksaj i ekstrakt vanilije.

U posebnoj posudi pomiješaj suhe sastojke: brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sol.

Pomiješane suhe sastojke dodaj u mješavinu maslac, krem sira, šećera i jaja. Miješaj dok se ne sjedini.

Oreo kekse grubo nasjeckaj i umiješaj u tijesto, pazi da ne miješaj previše, samo onoliko koliko je potrebno da se sve sjedini.

Tijesto ulij u namašćeni kalup za kuglof, špatulom izgledi površinu. Peci 90-95 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u najdeblji dio kuglofa ne izađe čista.

Pusti da se kuglof prvo 10-15 minuta hladi u kalupu, potom ga izvadi iz kalupa i pusti da se ohladi do kraja.

Za glazuru, u srednjoj zdjeli izmiksaj šećer u prahu i mlijeko dok ne dobiješ glatku, tekuću, gustu smjesu. Prilagodi količinu mlijeka (nekad su dovoljne 2 žlice, nekad treba 3) da dobiješ željenu konzistenciju.

Prelij glazuru preko kuglofa, pusti da se prelijeva preko stranica kuglofa.

Grubo zdrobi ili nasjeckaj 4 Oreo keksa i time pospi kuglof preliven glazurom.

Savjet

Kao i kod pripreme drugih kolača i u pripremi Oreo kuglofa jako je važno da su svi sastojci sobne temperature, tako da ih na vrijeme izvadi iz hladnjaka kako bi tvoj Oreo kuglof ispao najbolji ikad!

Vaša reakcija na temu