Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Renee Olmsted from Pixabay RECEPT Najhrskaviji i najmekši kruh iz zdjele

RECEPT Najhrskaviji i najmekši kruh iz zdjele

Lako se sprema

Zadovoljna.hr ima recept za klasični kruh iz starinske zdjele koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj.

Kruh iz zdjele – sastojci:

400 g brašna (tip 500)

4 g kvasca

čajna žlica soli

žlica šećera

2 žlice ulja

250-300 ml mlake vode

Kruh iz zdjele – priprema:

Sve sastojke pomiješajte i zamijesite glatko tijesto.

Ostavite tijesto na toplome da se podupla, oko sat vremena.

Ponovno mijesite pa ostavite na toplom još sat vremena.

Oblikujte kruh i stavite ga u zdjelu s poklopcem koja može u pećnicu.

Poklopiti i ostaviti još pola sata kako bi nadošlo.

Kad se ponovno dignulo tijesto, posipati brašnom, ukrasiti, poklopiti pa peći oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Nakon 20 minuta skinuti poklopac i peći dok kruh ne porumeni.

Savjet: Ako ne želite da bude hrskav, vruć kruh zamotajte u krpu i stavite u foliju.

Vaša reakcija na temu