Zadovoljna.hr ima recept za klasični kruh iz starinske zdjele koji će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Kruh iz zdjele – sastojci:
400 g brašna (tip 500)
4 g kvasca
čajna žlica soli
žlica šećera
2 žlice ulja
250-300 ml mlake vode
Kruh iz zdjele – priprema:
Sve sastojke pomiješajte i zamijesite glatko tijesto.
Ostavite tijesto na toplome da se podupla, oko sat vremena.
Ponovno mijesite pa ostavite na toplom još sat vremena.
Oblikujte kruh i stavite ga u zdjelu s poklopcem koja može u pećnicu.
Poklopiti i ostaviti još pola sata kako bi nadošlo.
Kad se ponovno dignulo tijesto, posipati brašnom, ukrasiti, poklopiti pa peći oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
Nakon 20 minuta skinuti poklopac i peći dok kruh ne porumeni.
Savjet: Ako ne želite da bude hrskav, vruć kruh zamotajte u krpu i stavite u foliju.