Kod tradicionalne pripreme lazanja tjestenina se kuha odvojeno od umaka, a prije nego što se sve zajedno sljubi u jednoj vatrostalnoj posudi i zapeče u pećnici.
Ovo je najlakši recept za lazanje jer vam je potrebna samo jedna tava, piše punkufer.
Da biste napravili fine lazanje ne treba vam niti previše vremena: ukusan obrok bit će gotov za četrdesetak minuta.
Sastojci:
450 g mljevenog mesa po želji
300 g umaka od rajčice
300 g nasjeckanih rajčica
170 g tjestenine za lazanje
100 g sira ricotta
100 ml vode
50 g sira mozzarella
2 deblje kriške slanine
2 češnja češnjaka
1 luk
1 čajna žličica čili praha
1 čajna žličica origana
šaka svježeg bosiljka
sol i papar po želji
Priprema:
U dubokoj tavi propirjajte komadiće slanine oko 3 minute dok ne potamne i ispuste masnoće.
Na masnoći od slanine pirjajte mljeveno meso dok ne dobije tamno smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike pet minuta. Posolite i popaprite.
Mesu dodajte luk i češnjak narezan na kockice dok ne postanu prozirni. Ulijte umak, pelate i vodu, a na vrh stavite razlomljene komadiće tjestenine za lazanje.
Začinite jelo sušenim origanom i čili prahom, poklopite tavu, pa pustite da se sve tjestenina kuha u umaku na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.
U jelo umješajte ricottu, po vrhu stavite ploške mozzarelle i svježi bosiljak, pa pustite da se termički obrađuje još pet minuta dok se sir ne rastopi.
Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!