Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Lazanje koje se rade u samo jednoj tavi

RECEPT Lazanje koje se rade u samo jednoj tavi

Upute su jednostavne

Kod tradicionalne pripreme lazanja tjestenina se kuha odvojeno od umaka, a prije nego što se sve zajedno sljubi u jednoj vatrostalnoj posudi i zapeče u pećnici. 

Ovo je najlakši recept za lazanje jer vam je potrebna samo jedna tava, piše punkufer.

Da biste napravili fine lazanje ne treba vam niti previše vremena:  ukusan obrok bit će gotov za četrdesetak minuta.

Sastojci:

450 g mljevenog mesa po želji

300 g umaka od rajčice

300 g nasjeckanih rajčica

170 g tjestenine za lazanje

100 g sira ricotta

100 ml vode

50 g sira mozzarella

2 deblje kriške slanine

2 češnja češnjaka

1 luk

1 čajna žličica čili praha

1 čajna žličica origana

šaka svježeg bosiljka

sol i papar po želji

Priprema:

U dubokoj tavi propirjajte komadiće slanine oko 3 minute dok ne potamne i ispuste masnoće.

Na masnoći od slanine pirjajte mljeveno meso dok ne dobije tamno smeđu boju. Za to će vam biti potrebno otprilike pet minuta. Posolite i popaprite.

Mesu dodajte luk i češnjak narezan na kockice dok ne postanu prozirni. Ulijte umak, pelate i vodu, a na vrh stavite razlomljene komadiće tjestenine za lazanje.

Začinite jelo sušenim origanom i čili prahom, poklopite tavu, pa pustite da se sve tjestenina kuha u umaku na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.

U jelo umješajte ricottu, po vrhu stavite ploške mozzarelle i svježi bosiljak, pa pustite da se termički obrađuje još pet minuta dok se sir ne rastopi.

Poslužite toplo sa salatom po želji. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu