Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Krumpir salata s inćunima i kaparima

RECEPT Krumpir salata s inćunima i kaparima

Gastronomski make over

U kuhinji uvijek treba upotrebljavati maštu i težiti raznolikosti jela. Fini recepti donose recept za staru, dobru krumpir salatu koja je bila na 'make overu'.

Sastojci za 4 osobe:

500 g krumpira kuhanog u ljusci

1 luk

10 komada inćuna u filetima

1 limun

1 žlica senfa

1 žlica kapara

1 žlica sjeckanog peršina

maslinovo ulje

sol

papar

Priprema:

Sok od limuna iscijedimo, kuhani krumpir ogulimo i narežemo na ploške, luk na trakice, a filete inćuna usitnimo.

U zdjelu za salatu ulijemo maslinovo ulje i sok od limuna, posolimo i popaprimo, dodamo senf i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Zatim u zdjelu s dresingom dodamo trakice luka, usitnjene inćune, sjeckani peršin te izmiješamo sastojke.

Potom dodamo ploške krumpira, kapare, nježno promiješamo i poslužimo.

Vaša reakcija na temu