Ovaj fenomenalno kremasti rižoto od tikvica, začina, maslaca i svježe naribanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Za ovaj brz i fin obrok s povrćem bit će ti potrebno samo nekoliko sastojaka, piše Miss Gastro.
Priprema je zaista jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, a uz to, rižoto je sjajan način da iskoristiš višak tikvica. Isprobaj naš recept!
Sastojci
maslinovo ulje 2 žlica
tikvice 2 kom
luk 0,50 kom
češnjak 1 režanj
sol 0,25 žličica
arborio riža 300 g
povrtni temeljac 600 g
vrhnje za kuhanje 60 g
maslac 2 žlica
listići svježeg peršina
Postupak
U tavi zagrij maslinovo ulje te dodaj tikvicu, luk i češnjak.
Dinstaj na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko 5 minuta.
Potom dodaj rižu i začine te sve podlij sa 300 ml povrtnog temeljca.
Rižoto kuhaj 15-ak minuta uz povremeno miješanje i povremeno dolijevanje povrtnog temeljca.
Kada je riža kuhana al dente, umiješaj maslac i vrhnje te sve promiješaj.
Posluži odmah sa svježe naribanim parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.