Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Jednostavne kiflice s pekmezom

RECEPT Jednostavne kiflice s pekmezom

Mogu se raditi i s drugim punjenjem

Kiflice s pekmezom savršenog su okusa, a prave se vrlo jednostavno. Možete ih raditi i s raznim drugim punjenjima. Receptturin recept je puno puta provjeren, pa su svi uvijek zadovoljni i traže još.

Sastojci

Tijesto:

250 ml toplog mlijeka

14 g suhog kvasca

50 g šećera

15 g soli

100 ml ulja

1 jaje

500 g glatkog brašna

Punjenje:

pekmez od šljiva

Premazivanje:

1 žumanjak

1 žlica mlijeka

Ukrašavanje:

šećer u prahu

Upute

U veću posudu uliti toplo mlijeko, ubaciti šećer, suhi kvasac i sol.

Kratko promiješati.

Uliti ulje i ubaciti jaje.

Zatim u smjesu prosijati glatko brašno (dodavala sam ga u dva puta).

Zamijesiti glatko tijesto, istresti ga na pobrašnjenu podlogu i još kratko mijesiti tijesto, pa ga oblikovati u kuglu.

Vratiti tijesto u posudu koju se premaže s malo ulja, pokrije s prozirnom folijom i čistom krpom.

Ostaviti tijesto da se diže na toplom sat vremena.

Dignuto tijesto premijesiti na nauljenoj podlozi i narezati na tri jednaka dijela.

Od svakog dijela napraviti lopticu.

Kistom nauljiti podlogu, kao i valjak.

Lopticu razvaljati u krug debljine oko 3 do 4 milimetra, pa rezati na 8 dijelova.

Na svaki dio žličicom staviti malo pekmeza.

Zarolati sve kiflice tako da se prvo presavijete tijesto s obje strane, a zatim preklopi preko nadjeva. Zatim rolati kiflicu uz povremeno držanje vrha tijesta da se tijesto malo razvuče.

Zarolane kiflice staviti u protvan prekriven papirom za pečenje, te pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 20 minuta.

Za premazivanje umutiti žumanjak s mlijekom i kistom proći svaku kiflicu.

Kiflice se peku u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.

Mlake ili hladne kiflice ukrasiti šećerom u prahu.

Vaša reakcija na temu