Uz pečeno pile, puricu i patku, ali i pečenje u blagdanskim danima kao prilog savršeno pašu mlinci. Iako postoje gotovi mlinci koje možete kupiti i samo preliti vrućom juhom ili vodom, uvijek je bolje zamijesiti i ispeći domaće tijesto. Važno je zapamtiti da na 100 grama brašna ide 1 jaje, a rezultat su najmekši i sočni mlinci toliko ukusni da ćete ih poželjeti jesti svakog vikenda uz pečenku, piše Skuhaj.hr.
Sastojci:
300 g brašna
3 jaja
prstohvat soli
mlaka voda po potrebi
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke i zamijesite tijesto. Ostavite da odstoji 10-15 minuta, razvaljajte na tanko i narežite komade po želji. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta pa ih okrenite i pecite još 10 minuta na drugoj strani. Natrgajte ih i prelijte temeljcem ili vrućom vodom, pokrijte i ostavite da omekšaju. Poslužite s pečenim mesom i prelijte masnoćom od mesa.