Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Blandine JOANNIC from Pixabay RECEPT Domaća pašteta od pilećih prsa

RECEPT Domaća pašteta od pilećih prsa

Možete ga prilagoditi svom ukusu

Najbolja pašteta bez sumnje je ona domaća jer ne samo da znate kakvo je (fino!) meso u njoj, nego je lako možete prilagoditi vlastitome ili ukusu svoje obitelji.

Domaća pašteta od pilećih prsa aromatizirana je kaparima, maslinama i mediteranskim travama, a lako joj možete dodati i malo senfa ili čak majoneze ili prilagoditi omjere vlastitom guštu.

Trebat će vam tek 20 minuta da je napravite - a ako radite s već kuhanom piletinom - bit će gotova za jedva 5 minuta. Paštetu čuvajte u hermetički zatvorenoj staklenci u hladnjaku do tri dana, piše punkufer.

Domaća pašteta od pilećih prsa - sastojci:

300 g pilećih prsa

1 mladi luk, nasjeckan

1 žlica kapara

1 žlica peršina

10 zelenih maslina, bez koštica

ekstra djevičansko maslinovo ulje, po potrebi

2 čajne žličice soka od limuna

sol

papar

Po želji

1 žlica senfa

1/2 žlice kadulje

1/2 žlice majčine dušice

1 čajna žličica naribane limunove korice

Domaća pašteta od pilećih prsa - priprema:

Pileća prsa skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi. Narežite ih na sitnije komade.

Sve sastojke osim ulja, kapara i začinskog bilja ubacite u blender i blendajte dok ne dobijete glatku u jednoličnu smjesu. Dodajte malo ulja i kratko izblednajte. Umiješajte kapare i začinsko bilje rukom, dobro promiješajte i prebacite paštetu u staklenku s hermetičkim poklopcem.

Vaša reakcija na temu