Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: lindsay Cotter / Unsplash RECEPT Čokoladna zobena kaša

RECEPT Čokoladna zobena kaša

Za savršeno jutro

Čokoladna zobena kaša slatko je savršenstvo uz koje svaki dan počinje na najbolji mogući, sladak način! Koristila sam zobene pahuljice bez glutena (što znači da tijekom uzgoja i prerade nisu dolazile u kontakt s namirnicama koje sadrže gluten), no ti možeš koristiti i standardne zobene pahuljice koje bi mogle imati tragove glutena, naravno, ako ne moraš izbjegavati gluten. 

Doručak koji postaje kremasti desert

U kašu možete staviti kakao prah, laneno brašno koje pomaže da se kaša zgusne (možeš ga zamijeniti i žličicom chia sjemenki), cimet, smeđi šećer i prstohvat soli koja pojačava čokoladni okus. Ono što je ovaj doručak zaista pretvorilo u kremasti desert je dodatak šlaga i dulce de leche - to nije nužno, ali Miss Gastro preporučuje za potpun užitak! 

Sastojci

Zobene pahuljice 2 žlica

Mlijeko 100 ml

Laneno brašno 1 žličica

Kakao prah 1 žličica

Cimet 0,50 žličica

Sol 1 prstohvat

Vrhnje za šlag

Dulce de leche

Postupak

U posudicu stavi zobene pahuljice, mlijeko, laneno brašno, kakao prah, šećer, cimet i prstohvat soli. Ako imaš posudicu s poklopcem, možeš ju snažno protresti kako bi se svi sastojci dobro sjedinili. Ako pak sve sastojke staviš u zdjelicu, jednostavno dobro sve promiješaj dok ne dobiješ homogenu smjesu.

Zobenu kašu ostavi u hladnjaku preko noći, ili barem na nekoliko sati, kako bi postala gusta i kremasta.

Prije serviranja izmiksaj šlag. Dodaj šlag i dulce de leche svojoj zobenoj kaši i serviraj odmah.

Vaša reakcija na temu