Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Karen Westberg from Pixabay RECEPT Brzi tiramisu s okusom medenjaka

RECEPT Brzi tiramisu s okusom medenjaka

Blagdanska verzija omiljenog deserta

Ako volite tiramisu i medenjake, mogli biste zavoljeti i ovaj zanimljiv spoj dvije slastice. Piškote aromatizirane začinom za medenjake tajna su ove brze verzije tiramisua s okusom omiljenih božićnih kolačića, piše Zadovoljna.hr.

Brzi tiramisu s okusom medenjaka – sastojci

200 g piškota

250 g mascarponea

50 g šećera u prahu

2 dl slatkog vrhnja

2 dl turske kave

1 dl amaretta ili ruma

1 čajna žličica začina za medenjake

kakao u prahu za ukras

Brzi tiramisu s okusom medenjaka – priprema

Kuhajte kavu na klasičan način i dok je još vruća dodajte u nju začin za medenjake. Pustite je da se ohladi, ulijte u duboki tanjur ili manju zdjelicu pa dodajte odabrani alkohol (amaretto ili rum) i promiješajte.

Mascarpone i šećer u prahu stavite u posudu pa dobro razradite mikserom ili špatulom dok se sve ne poveže u glatku smjesu. Od slatkog vrhnja mikserom napravite čvrsti šlag i lagano ga umiješajte u šećer i sir.

Pripremite čaše ili zdjelice u kojima ćete slagati i servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, razlomite ih, namočite i stavite u čašu, a zatim na piškote stavite žlicu kreme. Ponovite sloj piškota i završite sa slojem kreme. Po vrhu posipajte s kakaom.

Vaša reakcija na temu