Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Brzi keksi s tri vrste čokolade

RECEPT Brzi keksi s tri vrste čokolade

Nemaju zamjerke

Ovaj recept za kekse s tri vrste čokolade primjer je odličnog omjera uloženog vremena i truda i užitka - brzo i jednostavno napravit ćete ukusnu slasticu kojoj niti jedan ljubitelj čokolade neće naći zamjerke.

Tijesto ćete lako napraviti kako treba, ali pripazite kako napreduje za vrijeme pečenja i radije provjerite nekoliko puta jesu i keksi pečeni nego da bacate čitavu seriju, piše punkufer.

Sastojci za brze kekse s tri vrste čokolade:

200 g maslaca, omekšalog

200 g smeđeg šećera

175 g glatkog brašna

50 g kakaa u prahu

1 čajna žličica praška za pecivo

50 g tamne čokolade, nasjeckane

50 g mliječne čokolade, nasjeckane

50 g bijele čokolade, nasjeckane

2-3 žlice mlijeka, ili po potrebi

½ čajne žličice soli

Priprema brzih keksa s tri vrste čokolade:

U velikoj zdjeli električnim mikserom pjenasto umutite maslac i šećer. Dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo, mlijeko i sol i miksajte dok ne dobijete ujednačenu glatku smjesu bez grudica.

Dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se ravnomjerno ne rasporedi.

Žlicom za sladoled napravite 14 kuglica.

Kuglice rasporedite u 2-3 lima obložena papirom za pečenje. Ostavite u hladnjaku 15 minuta.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Pecite kekse u serijama 10-13 minuta, po potrebi i manje, dok ne postanu suhi na rubovima, ali u sredini i dalje ostanu mekani.

Kada izvadite kekse iz pećnice, 2-3 puta nježno udarite dnom lima za pečenje o radnu površinu da se keksi raspucaju.

Ohladite na sobnoj temperaturi i poslužite.

Vaša reakcija na temu