Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Američki keksići s komadićima čokolade

RECEPT Američki keksići s komadićima čokolade

Slatki trenutak za svako doba dana

Postoji nešto posebno u toplim, mekanim američkim keksićima s komadićima čokolade. Oni nose dašak nostalgije, podsjećaju na miris doma, popodnevna druženja uz mlijeko i smijeh s prijateljima. Bilo da ste ljubitelj mekših ili hrskavijih varijanti, ovi keksići su mala poslastica koja nam uvijek popravi dan.

Najljepše kod njih je što su toliko jednostavni, a opet toliko efektni. Bez obzira jeste li početnik u kuhinji ili iskusni sladokusac, ovaj recept uvijek uspijeva. Ispecite ih za druženje, obiteljski ručak ili jednostavno zato što vam se jede nešto slatko – razlog nikada nije potreban.

Sastojci:

- 250 g mekog maslaca

- 150 g bijelog šećera

- 150 g smeđeg šećera

- 2 jaja

- 1 žličica ekstrakta vanilije

- 400 g glatkog brašna

- 1 žličica sode bikarbone

- Prstohvat soli

- 200 g čokoladnih kapljica ili nasjeckane tamne čokolade

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte maslac, bijeli i smeđi šećer te miksajte dok smjesa ne postane pjenasta.

Umiješajte jaja i ekstrakt vanilije.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol pa dodajte mokrim sastojcima.

Na kraju umiješajte čokoladne kapljice.

Oblikujte kuglice veličine oraha i slažite ih na lim obložen papirom za pečenje, ostavljajući dovoljno razmaka jer će se raširiti tijekom pečenja.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10–12 minuta, dok rubovi ne dobiju lagano zlatnu boju.

Ostavite ih da se malo ohlade na limu pa prebacite na rešetku.

Savjet plus:

Ako želite da keksići ostanu mekani u sredini, nemojte ih prepeći – ključ je izvaditi ih dok još izgledaju lagano nedopečeni u sredini. Nakon hlađenja postići će savršenu teksturu.

Uživajte u svakom zalogaju i ne zaboravite ih podijeliti s nekim tko zaslužuje malo slatke sreće danas. Jer, ponekad je sve što nam treba miris svježe pečenih keksića da nam uljepša dan.

Vaša reakcija na temu