Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pravda za bakalare! Dosta na bianco, dosta na crveno, oćemo ga s pancetom, verzotom i na slatko s limunom!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Pravda za bakalare! Dosta na bianco, dosta na crveno, oćemo ga s pancetom, verzotom i na slatko s limunom!

Probali smo blagdanski bakalar u četiri slijeda u restoranu Bòme na Trsteniku - i zaboravili da smo ga ikada jeli drugačije!

Dosta je bilo nepravde za sve one koji obožavaju bakalar! Osim što ga većina nas jede isključivo za Badnjak i Veliki petak, uglavnom ga jedemo samo na dva (ipo) načina!

E pa, uvijek inovativni restoran Bòme s Trstenika za ove blagdane ispravlja nepravdu za sve gurmane, pripremivši posebnu ponudu jela s bakalarom za ove blagdane. 

Za ove je blagdane chef Mario Omrčen, vlasnik Michelinove preporuke za 2023. i 2024. godinu, bakalar sljubio s neočekivano očekivanim sezonskim namirnicama! 

Bakalar na četiri potpuno nova načina!

Prvi slijed došao je u blagdanskom 'kaputu' od verzota! Ova bakalarska sarmica sastoji se od bakalara, krumpira, kupusa, verzota, pancete i češnjaka. Mi smo ostali paf, jer ovakvu sarmu još nismo probali. Nepravda ispravljena!


Sarmica od bakalara 

Drugi slijed - novo iznenađenje! Panirani bakalar u umaku od graha, prošeka, luka i češnjaka i pancete stavlja točku na 'i' i vodi vas ravno u gurmanski raj!


Panirani bakalar u umaku od graha


Nakon ovoliko neočekivanih podražaja, mirisa i okusa, vratili smo se tradiciji, ali samo nakratko.

Treći po redu uslijedio je bakalar na brujet, u koji ide rajčica, krumpir, maslac u umaku od desertnog vina i češnjaka. Nakon ovog brujeta i najgladniji će reć - dosta slanog, daj slatko!


Brujet od bakalara s krumpirom


Na kraju ove bakalarske kvadrilogije tradiciju smo ostavili iza sebe, na stol nam je stigao desert, bakalar - s limunom! Slatko, osvježavajuće i iznenađujuće ukusno.


Desert - bakalar s limunom, brašnom, jajem i mlijekom 


Naša bakalarska avantura je završila, vaša tek započinje! Sada ste sigurno ogladnili, pa je sve što trebate znati cijena i kako rezervirati stol. 

Bakalar u četiri slijeda za jednu osobu iznosi 45 eura, a vaše mjesto možete rezervirati pozivom na broj 099 651 93 83 ili putem web stranice OVDJE

Požurite s rezervacijama, jer restoran Bòme nakon 21. prosinca ide na praznike do početka siječnja.

Vaša reakcija na temu