Dosta je bilo nepravde za sve one koji obožavaju bakalar! Osim što ga većina nas jede isključivo za Badnjak i Veliki petak, uglavnom ga jedemo samo na dva (ipo) načina!
E pa, uvijek inovativni restoran Bòme s Trstenika za ove blagdane ispravlja nepravdu za sve gurmane, pripremivši posebnu ponudu jela s bakalarom za ove blagdane.
Za ove je blagdane chef Mario Omrčen, vlasnik Michelinove preporuke za 2023. i 2024. godinu, bakalar sljubio s neočekivano očekivanim sezonskim namirnicama!
Bakalar na četiri potpuno nova načina!
Prvi slijed došao je u blagdanskom 'kaputu' od verzota! Ova bakalarska sarmica sastoji se od bakalara, krumpira, kupusa, verzota, pancete i češnjaka. Mi smo ostali paf, jer ovakvu sarmu još nismo probali. Nepravda ispravljena!
Sarmica od bakalara
Drugi slijed - novo iznenađenje! Panirani bakalar u umaku od graha, prošeka, luka i češnjaka i pancete stavlja točku na 'i' i vodi vas ravno u gurmanski raj!
Panirani bakalar u umaku od graha
Nakon ovoliko neočekivanih podražaja, mirisa i okusa, vratili smo se tradiciji, ali samo nakratko.
Treći po redu uslijedio je bakalar na brujet, u koji ide rajčica, krumpir, maslac u umaku od desertnog vina i češnjaka. Nakon ovog brujeta i najgladniji će reć - dosta slanog, daj slatko!
Brujet od bakalara s krumpirom
Na kraju ove bakalarske kvadrilogije tradiciju smo ostavili iza sebe, na stol nam je stigao desert, bakalar - s limunom! Slatko, osvježavajuće i iznenađujuće ukusno.
Desert - bakalar s limunom, brašnom, jajem i mlijekom
Naša bakalarska avantura je završila, vaša tek započinje! Sada ste sigurno ogladnili, pa je sve što trebate znati cijena i kako rezervirati stol.
Bakalar u četiri slijeda za jednu osobu iznosi 45 eura, a vaše mjesto možete rezervirati pozivom na broj 099 651 93 83 ili putem web stranice OVDJE.
Požurite s rezervacijama, jer restoran Bòme nakon 21. prosinca ide na praznike do početka siječnja.