Foto: Pixabay Pokušao pojesti 50 jaja zbog oklade pa umro

Pokušao pojesti 50 jaja zbog oklade pa umro

Liječnici upozoravaju da ne pokušavate isto

Subhash Yada iz Indije izazvan je od strane prijatelja da pojede ogromnu količinu jaja, a ako u tome uspije on će mu dati 2000 indijskih rupija što je oko 170 kuna.  Pojeo je 42 jaja, a zatim se samo srušio u nesvijest. Prevezen je u bolnicu gdje je vrlo brzo, uz sav trud liječnika da ga spase, preminuo.  

Stručnjaci vjeruju da je tolika količina jaja uzrokovala ozbiljne poremećaje u probavnom sustavu što je, pak, dovelo do oslabljenog rada srca zbog velikog unosa žumanjka koji povećava kolesterol.  

Ovog muškarca u smrt je odveo izazov i kratki period u kojem je unio veliku količinu jaja u organizam, ali liječnici upozoravaju da bi i inače trebalo paziti na svakodnevni unos ove namirnice. Iako su jaja zdrava, ne bi trebalo pretjerivati - posebno ne sa žumanjcima. 

'Studije koje smo proveli sugeriraju da bi se cijela jaja trebala zamijeniti bjelanjcima ili alternativnim izvorima proteina radi kardiovaskularnog zdravlja', rekao je Yigu Zhang sa Zhejiang Sveučilišta u Kini. 

Kolesterol se može povećati kod pretjeranog unosa jaja, a u nekim slučajevima može dovesti do smrti. Jedno veliko jaje sadrži 186 mg kolesterola - samo u žumanjku, pa liječnici upozoravaju da izazove, kao što je bio ovaj koji je radio preminuli muškarac, ne isprobavate, prenosi LADbible, piše Večernji list.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(95211, "");
Pregledaj komentare