Bez obzira na to kako volite jesti jaja, vjerojatno je da griješite dok ih pripremate. Upozorava na to chefica Yasmeen AlSawwaf.
Kuhana jaja - greške:
- kuhanje jaja s razbijenom ljuskom
- kuhanje u preplitkom loncu
- nedovoljno vode u loncu
- nedodavanje soli u vodu
- kuhanje u vodi koja vrije
- guljenje jaja kada je već hladno.
Poširana jaja - greške:
- ne dodajete ocat u vodu u kojoj poširate
- poširate u preplitkom loncu
- održavate vodu prevrućom
- nemate dovoljno svježa jaja
- koristite isti lonac za razbijanje svih jaja.
Pržena jaja - greške:
- ne koristite dovoljno svježa jaja
- ne koristite ulja ni masti
- ne koristite tavu koja se ne lijepi
- previsoka temperatura
- razbijate jaje direktno na tavi.
Kajgana - greške:
- jaja umutite odmah sa sirom i začinima
- ne dodajete temeljac, vodu ni vrhnje u mješavinu
- pečete ih na stalno jakoj vatri
- ne mičete ih s vatre na vrijeme
Omlet - najčešće greške:
- predugo mutite jaja
- koristite preveliku ili premalu tavu
- koristite dodatke koji potpuno preuzmu okus jaja
- nemate sve sastojke prije nego što krenete pripremati omlet
- dodajete dodatke prekasno
- odmah začinjavate omlet, piše Eat this, prenosi N1.