Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ovo su najčešće greške u pripremi jaja

Ovo su najčešće greške u pripremi jaja

Chef upozorava

Bez obzira na to kako volite jesti jaja, vjerojatno je da griješite dok ih pripremate. Upozorava na to chefica Yasmeen AlSawwaf.

Kuhana jaja - greške:

- kuhanje jaja s razbijenom ljuskom

- kuhanje u preplitkom loncu

- nedovoljno vode u loncu

- nedodavanje soli u vodu

- kuhanje u vodi koja vrije

- guljenje jaja kada je već hladno.

Poširana jaja - greške:

- ne dodajete ocat u vodu u kojoj poširate

- poširate u preplitkom loncu

- održavate vodu prevrućom

- nemate dovoljno svježa jaja

- koristite isti lonac za razbijanje svih jaja.

Pržena jaja - greške:

- ne koristite dovoljno svježa jaja

- ne koristite ulja ni masti

- ne koristite tavu koja se ne lijepi

- previsoka temperatura

- razbijate jaje direktno na tavi.

Kajgana - greške:

- jaja umutite odmah sa sirom i začinima

- ne dodajete temeljac, vodu ni vrhnje u mješavinu

- pečete ih na stalno jakoj vatri

- ne mičete ih s vatre na vrijeme

Omlet - najčešće greške:

- predugo mutite jaja

- koristite preveliku ili premalu tavu

- koristite dodatke koji potpuno preuzmu okus jaja

- nemate sve sastojke prije nego što krenete pripremati omlet

- dodajete dodatke prekasno

- odmah začinjavate omlet, piše Eat this, prenosi N1

Vaša reakcija na temu