Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Morning club Jo & the Sisters savršeno je mjesto za one koji znaju uživati u jutrima
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Morning club Jo & the Sisters savršeno je mjesto za one koji znaju uživati u jutrima

Baza svih jela na meniju su visokokvalitetne, zdrave i nutritivno bogate namirnice

Doručak je najvažniji obrok u danu, a Jo & the Sisters poručuju: najvažnije je imati kvalitetan doručak! Splićanima nije dugo trebalo da se 'navuku' na ukusne i zdrave Jo doručke, a mi smo odlučili provjeriti koja je njihova tajna te koje su novitete pripremili za nadolazeće mjesece.

Ovaj cool koncept, zamišljen kao opuštajuće mjesto za uživanje u ukusnom i zdravom doručku, osmislili su brat Josip i sestre Dubravka i Mia koji su Splitu htjeli ponuditi nešto potpuno drugačije. Otuda ideja za naziv Jo & the Sisters koji nudi ugodnu obiteljsku atmosferu i jedinstveno gastronomsko iskustvo. Ubrzo nakon što je otvorio svoja vrata u travnju ove godine, moderno uređen morning club koji zrači 'domaćom vibrom' vrlo brzo je postao omiljeni ambijent za uživanje u doručku vikendom, a jednako je popularna i opcija grab’n’go, dostupna za sve koji su u žurbi, ali ne preskaču najvažniji obrok u danu. 


Baza svih jela na meniju su visokokvalitetne, zdrave i nutritivno bogate namirnice poput zobenih pahuljica, chia sjemenki i tapioke, a obroci su osmišljeni u suradnji s nutricionistkinjom za savršen omjer proteina, ugljikohidrata i masti potrebnih za kvalitetan početak dana. Koncept zdravih zalogaja toliko se svidio Splićanima da su Jo smoothie bowlovi i sendviči sve češće traženi za privatne zabave i proslave.

Što nam to novo Jo sprema za jesen i zimu?

Jo ekipa se trudi svako toliko unaprijediti i obogatiti ponudu pa uskoro najavljuju pregršt novosti na jelovniku. U želji da ponude visoko nutritivne proizvode za sportaše i aktivne osobe koje traže brzi proteinski obrok kao idealnu 'hranu za mišiće' nakon treninga, nedavno su predstavili Jo’s Energy Smoothie - svoj prvi proteinski smoothie, osmišljen u suradnji s nutricionistkinjom Dubravkom Kovačević. Njegova tajna je u dodatku plant-based proteina te kombinaciji manga, banane, zobenih pahuljica i bademovog mlijeka, što ovaj obrok čini idealnim izborom i za vegane.

U Jo redovima je zavladala sourdough mania – jedna od najvećih promjena je uvođenje kruha od kiselog tijesta pa će tako svi sendviči iz ponude sada biti dostupni u još zdravijoj varijanti. Kiselo tijesto smatra se superhranom i zdravijom opcijom u usporedbi s običnim kruhom. Obiluje vitaminima i mineralima, uključujući vitamin B, željezo i kalcij, te je odličan izvor antioksidansa i prebiotika, a njegove prednosti su brojne: lakše se probavlja, podržava zdravlje crijeva i sporije podiže šećer u krvi, što može pomoći u kontroli gladi i redukciji tjelesne težine. Sve Jo & the Sisters sendviče od kiselog tijesta također potpisuje nutricionistkinja Dubravka Kovačević pa možete biti sigurni da svaki zalogaj sadrži optimalan omjer svih potrebnih makronutrijenata.


Zbog velikog interesa gostiju, Jo & the Sisters planira lansirati i vlastitu liniju majica, a u budućnosti ima još nekoliko kreativnih ideja za ponuditi. Što nam još novo Jo sprema za nadolazeću zimu, ne znamo, ali ekipa garantira da su novi smoothie, zdravi pudinzi i slasni zalogajčići već 'debelo' u pripremi – i zato stay tuned.


Domaća focaccia i Apple Pie Bowl naš su favorit #1

Na jelovniku se mogu pronaći i razni smoothie bowlovi s dodatkom zobenih pahuljica, chia sjemenki, domaće granole i svježeg voća koje se mijenja ovisno o sezoni, hladno prešani sokovi, salate i zdrave slastice. U moru dobre 'spize' zaista je teško odabrati samo jedno jelo, no ipak bismo izdvojili dva jela koja su naša preporuka broj jedan. 

Focaccia s homemade tapenadom ili pestom, mortadelom i talijanskom robiolom svidjet će se istinskim gurmanima koji znaju cijeniti kvalitetne namirnice. Spoj hrskave, domaće focaccie u kombinaciji s mekim sirom, mortadelom i slanim namazom od maslina predstavlja našu viziju savršenog sendviča koji bismo mogli jesti svaki dan. Ako žudite za ultra zdravim obrokom koji će vas držati sitima veći dio dana, naša topla preporuka za hladnije dane je Apple Pie Bowl s dodatkom domaćeg pirea od jabuke i handmade granole.


Voljeli bismo da smo mogli isprobati sve s menija, no na adresu Ulica kralja Zvonimira 65A sigurno se vraćamo po još. Uvjereni smo da će nas ova ekipa još puno puta iznenaditi svojim slanim i slatkim delicijama, a dotad ih pratimo na InstagramuTikToku i online stranici www.joandthesisters.com, kako nam ne bi ništa promaknulo. Za sve koji žele naručiti Jo & the Sisters doručke u većim količinama, mogu to učiniti putem broja 091 786 5800.

Vaša reakcija na temu