Foto: Unsplash Juha od krastavaca: Za vruće dane kada vam se ne da kuhati

Juha od krastavaca: Za vruće dane kada vam se ne da kuhati

Brzo i fino

Kremasta juha od krastavaca jelo je koje je spremno nakon samo nekoliko minuta miksanja u blenderu. Ne trebate paliti pećnicu niti se puno znojiti za vrijeme pripreme tokom ovih vrućih ljetnih dana, savjetuju 24 sata.

Kada je previše vruće za kuhanje, pripremite hladnu juhu kako biste se najeli bez imalo muke. Kremasta juha od krastavca na bazi jogurta začinjena češnjakom i začinskim biljem, odličan je ljetni ručak za rashlađivanje i ukusno zadovoljstvo.

Da biste napravili juhu od krastavca i jogurta za tri ili četiri osobe, narežite kilogram krastavaca na grube komade. Ako možete pronaći krastavce s tankom korom i malim sjemenkama, onda ih ni ne morate guliti. Inače ih ogulite i sjemenke uklonite po vlastitom izboru.

Stavite komadiće u blender s jednom i pol šalicom jogurta (grčkog ili običnog), dodajte malo mlijeka ili vode, ako volite rjeđu, pitku juhu. Možete koristiti i mlaćenicu ili kefir.

Dodajte pola šalice začina (kopra, bosiljka, metvice, peršina, estragona, vlasca i ostale začine koje volite koristiti), luk (ili 1/4 šalice narezanog crvenog luka), jedan oguljeni češanj češnjaka, pola čajne žličice soli i bijeli ili vinski ocat.

Ovo vam je baza i možete ju prilagođavati kako vama odgovara te ukrasiti zdjelu s maslinovim uljem i solju. Imat ćete fin i jednostavan obrok.

Ako vam baza nije dovoljna, možete dodati još nekoliko začina ili nekih drugih namirnica kako bi produbili okuse. U blender možete dodati bilo koji ili sve od ovih sastojaka, prema vašim željama: 1-2 fileta inćuna, jalapeño papričica ili nekog drugog svježeg čilija, veliki prstohvat mljevenog kumina ili korijandera, mali prstohvat paprike, a možete i iscijediti sok od limete i malo naribati njenu koru. Igrajte se s okusima i isprobajte razne kombinacije za što bogatiji okus.

Također, nije na odmet dodati i sjeckano tvrdo kuhano jaje, zdrobljeni feta sir ili rikotu, kocke avokada, rajčice, luk, lubenicu, krutone, kiselo vrhnje pa čak i krišku dimljenog lososa. Juhu možete poslužiti i u čaši i popiti ju, što je prihvatljiva opcija kada vam se ne da previše žvakati, piše The New York Times, prenose 24 sata.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69685, "");
Pregledaj komentare