Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Besa Me Mucho GASTRO SPEKTAKL NA OBROVU Najbrži nož osvaja do tisuću eura, a David Skoko filetira jadransku tunu
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

GASTRO SPEKTAKL NA OBROVU Najbrži nož osvaja do tisuću eura, a David Skoko filetira jadransku tunu

Ulaz na sva događanja je besplatan

Gastronomski događaj koji je prošle godine izazvao interes mnogih kuhara i prolaznika, kako brzinom rezanja tako i mirisom kapule u zraku, održava se i ovoga petka na Besa Me Mucho Adventu na Obrovu.

Natjecanje 'Metro najbrži nož' okupit će vješte kuhare kojima je nož obavezan dodatak i glavni alat u kuhinji. Prije svakog šufigavanja, poširanja, pečenja ili kuhanja potrebno je narezati kapulu, i to pravilno i brzo, u što kraćem roku, a što veću količinu.

Tko je bio najbrži, najprecizniji, najvještiji i tko je prolio najviše suza ocjenjivat će renomirani chefovi Marko Gajski, Ivan Pažanin te David Skoko, a najbrži nož može osvojiti glavnu nagradu u vrijednosti od 1000 eura, dok drugo mjesto donosi 700, a treće 300 eura.

Novost ove godine je da je uvedeno i natjecanje 'Najbrži nožić', za kuhare do 18 godina, na kojem se mladi kuhari ili oni koji to tek žele postati natječu za prestižnu prvu nagradu - stažiranje u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, LD restoran na Korčuli. Najbrže nožiće ocjenjivat će mladi i perspektivni chefovi, Toni Boban, Dino Šeparović te Filip Mihanović.

Natjecanje je zamišljeno tako da kuhari moraju izrezati što više kapule u zadanom roku od 5 minuta. Natjecatelj se natječe koristeći svoj nož, a sve ostalo osigurava organizator. Natjecanje Najbrži nož počinje u 15 sati, a Najbrži nožić u 17 sati.

Prijave su otvorene do 13.12. u 14.59, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na broj +385 95 8021 322, uz ime i prezime, godine kuharskog iskustva i naziv ugostiteljskog objekta.

Za kraj dana, od 19 sati organizatori su pripremili jedinstveni cooking showroom.

David Skoko demonstrirat će pravilno korištenje noža u filetiranju jadranske tune, koju će restorani Corto Maltese i PiNKU fish & wine servirati unutar jelovnika te večeri.

Ulaz na sva događanja Besa Me Mucho adventske zone je besplatan, a jedini uvjet za ulazak u zonu je davanje bese.

Rezervacije stolova za večernji dio programa možete izvršiti direktnim pozivom na broj restorana: Corto Maltese (021 587 201) i PiNKU fish & wine (021 411 905) ili putem web stranice https://pinkusplit.com/.

Vaša reakcija na temu