Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miranda Trklja FOTOGALERIJA Otkrijte kako se feštalo u Drnišu, Bilicama i Skradinu

FOTOGALERIJA Otkrijte kako se feštalo u Drnišu, Bilicama i Skradinu

Završeno je treće izdanje gastro projekta Baš dobra spiza!

Proteklog vikenda sve je bilo u znaku Baš dobre spize! - poznate eno-gastro manifestacije koja se tijekom tri dana odvijala u Drnišu, Bilicama i Skradinu. Dobro se jelo i pilo, ali i guštalo uz bogat glazbeni program.

Da su se svi pomalo zaželjeli boravka na otvorenom, bilo je jasno prošlog vikenda na trećem izdanju gastro koncepta Baš dobra spiza! Brojne domaće, ali i strane posjetitelje nije omelo ni promjenljivo vrijeme koje je tijekom cijelog festivala organizatore držalo 'na iglama', ali je na koncu ipak bilo 'popustilo' i dopustilo im da odrade manifestaciju do kraja, u dobrom raspoloženju i energiji.

'Renomirani chefovi Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko pobrinuli su se da još dugo pamtimo zanimljivu kombinaciju okusa koje su servirali iz food trucka. Na Josipovom meniju su se tako našli ragu od vepra, kremasta semola sa sirom iz mišine i divljim origanom, sporo kuhani pijetao u umaku od vina, mladi krumpir, glazirana mrkva te file pastrve s pjenicom od prošeka i bademom te pireom od dimljene prokulice, dok je Tomislav pripremao sporo pečenu svinjetinu u kruhu ispod peke, svakober, dinstano zelje, ribani sir iz mišine, zatim koktel čokalica - pohane gavune, crveni radić, zelenu salatu, mariniranu mrkvu, pire od mrkve, kremu od krumpira, salatu s celerom i domaći tartar te domaće njoke s puževima, žabljim batacima i šparogama', opisuju organizatori.

Svako vrhunsko jelo 'traži' i vrhunsku kapljicu pa su gosti imali priliku guštati u lokalnim vinima i drugim pićima.

Za dobru zabavu i ples na sve tri lokacije pobrinuli su se Gradski puhački orkestar Drniš, Gradska glazba Skradin i DJ MengRen, zatim Klapa Drniš u Drnišu i Bilicama te klapa Skradinke u Skradinu. Ovaj spoj tradicionalne i moderne glazbe stvorio je savršenu kulisu za uživanje u gastronomskim delicijama koje su se treću godinu zaredom 'našle na pjatu'.

'Baš dobra spiza' promovira eno-gastro turizam u zaleđu Šibensko-kninske županije, a rezultat je suradnje turističkih zajednica Bilice, Skradin i Drniš te ima za cilj produženje turističke sezone i stvaranje inovativnog eno-gastro iskustva za domaće stanovništvo i strane posjetitelje.

Djelić atmosfere možete pogledati u foto galeriji Mirande Trklja.

Vaša reakcija na temu