U sklopu Akademisa splitskog Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva djeluju i dva restorana: Marendin i Pomalo. Dok Marendin nudi ponudu gotovih tradicionalnih jela, restoran Pomalo specijaliziran je za a la carte ponudu.
Restoran Marendin je svoja vrata danas širom otvorio javnosti, ne samo za furešte- goste hotela, nego i za naš domaći svit. Osim činjenice da po pristojnim cijenama možete pojesti pravi dalmatinski obrok- ukusan i spremljen po receptima naših nona, baka ili mama, svoj doprinos u pripremi i posluživanju jela na dnevnoj bazi daje desetak nasmiješenih učenika splitske Turističko- ugostiteljske škole, što sigurno ukupnom dojmu daje dodatan doprinos. Na pitanje zašto su njihova jela bolja od drugih učenici Pave i Glorija spremno odgovaraju: Jer su spremljena s puno ljubavi.
Danas su brojni uzvanici i novinari imali priliku po prvi put kušati neke od tradicionalnih dalmatinskih delicija, ali i zaviriti malo iza kulisa kroz staklenu stjenku kuhinje ispunjene dječjim osmijesima u kojoj pod mentorstvom Chefa Ivice Katića nastaju jela za prste polizat. S druge strane, u sali restorana učenici su u manirima profesionalaca servirali jela svojih kolega i rastakali pjenušac vinarije Kota i vina vinarije Markus, pod budnim okom voditelja ugostiteljstva Tončija Drlje.
Fotogalerija: Restorani u Akademisu | foto: Veljko Martinović
Svoju su podršku mladima u ovom izazovnom zadatku spremanja i posluživanja menija dali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zamjenik župana Stipe Čogelja, zamjenica gradonačelnika Matea Dorčić i pročelnik upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić, predstavnici turističkih zajednica, HGK, voditelji hotela i brojni partneri. Atmosferu je dodatno uveličao nastup dječje klape Žižula iz Omiša.
Na meniju su se našla jela čiji nazivi mame osmijeh na lice: Riba ribi grize rep, Janje biižii, Popu pop, a sipi bob, Ništa meso-ništa riba, Pašticata od tri dana i Leteće manistra.
Svoje zadovoljstvo nisu krili ni voditeljica Albina Strujić Kalajžić i Toni Miloš kao i ostali djelatnici Akademisa koji svoje bogato iskustvo nesebično dijele sa budućim ugostiteljskim djelatnicima.