Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DUBROVNIK ROYAL GOURMET: Prijavite se na natjecanja i besplatne masterclassove drugog izdanja međunarodnog festivala!

DUBROVNIK ROYAL GOURMET: Prijavite se na natjecanja i besplatne masterclassove drugog izdanja međunarodnog festivala!

'Pokazalo se da je ovakvo događanje, upravo na početku veljače, uistinu po mjeri destinacije'

Timska i pojedinačna natjecanja kuhara, konobara, barmena, barista, pizzaiola i restorana u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) središnji su dio programa Dubrovnik Royal Gourmeta, koji će se održati 5. i 6. veljače u Royal Hotels & Resortu u Dubrovniku. Riječ je o još jednom međunarodnom natjecanju i gastro festivalu kojim ŠKMER, međunarodna udruga sa sjedištem u Splitu, uz Biser mora i Grand Gourmet, objedinjuje promociju ugostiteljskih zanimanja, natjecanja u znanjima i vještinama profesionalaca i ugostiteljskih škola te najavljuje najnovije trendove iz struke. Uz natjecanja održavat će se masterclassovi renomiranih chefova, barmena, barista i HoReCa stručnjaka te prezentacije i degustacije posebnih proizvoda koji optimiziraju poslovanje u sezoni. Sve će biti otvoreno za publiku uz prethodnu prijavu jer broj mjesta je ograničen.

Festival se održava uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Royal Hotels & Resort Dubrovnik i ŠKMER-ovih partnera te pruža jedinstvenu mogućnost ugostiteljskim objektima da se predstave na natjecanjima svojih djelatnika. Istovremeno i svim ostalim natjecateljima nudi priliku za istraživanje, razmjenu znanja s kolegama i upoznavanje s novitetima.

'Prema povratnim informacijama od ugostitelja i profesionalaca u području eno-gastronomije sa šireg dubrovačkog područja, pokazalo se da je ovakvo događanje, upravo na početku veljače, uistinu po mjeri destinacije. To je potvrdio izvanredan odaziv na sve dijelove programa, čak i na natjecanje koje smo u Dubrovniku prvi put organizirali. Odlični domaćini u hotelskoj kući i nastavak kontakata s velikim brojem sudionika kroz čitavu godinu razlog su za zadovoljstvo. Za drugo izdanje pripremili smo nove programe edukacija i dodatne natjecateljske kategorije. Kolege već znaju da ih čekaju edukacije koje smo pažljivo osmislili te će se ponovno prijaviti kako bi vidjeli neke od novih trendova i tehnika te u stručnom okruženju razmijenili iskustva i pronašli bolje modele i recepte za uspješnu turističku ponudu', najavila je Alma Harašić Bremec, organizatorica 2. Dubrovnik Royal Gourmeta.

Kako bi se promovirala ugostiteljska zanimanja, u Dubrovniku se organiziraju juniorska natjecanja srednjih i visokih ugostiteljskih škola, dok profesionalni kuhari, pizzaioli, konobari, barmeni, baristi i ugostiteljski objekti imaju priliku pokazati se pred međunarodnim sucima. Kuhari će se natjecati u pet kategorija: pripremi glavnog jela (piletina, riba, vegansko), rižotima i desertima, a predviđena je i zasebna kategorija za pizzaiole. Konobari će se okušati u dvjema kategorijama: priprema i posluživanje tartara uz sljubljivanje i posluživanje vina te prepoznavanje 10 alkoholnih pića po mirisu i slaganje 8 oblika od platnenih ubrusa. U kategoriji Chef's Table dvočlani timovi kuhara i konobara predstavljat će jela od pripreme do posluživanja, dok će se barmeni natjecati u pripremi long drinka. Baristi će imati priliku pokazati svoje vještine u latte artu i pripremi alkoholnih koktela na bazi kave.

'Iako je Dubrovnik Royal Gourmet prvenstveno namijenjen profesionalcima iz ugostiteljstva, dobrodošli su i građani - oni koje program zanima, a ne ubrajaju se nužno u profesionalce. Kod prijave molimo da biraju sadržaje najbliže njihovim interesima, znanjima i vještinama, a mi ćemo ih usmjeriti na programe koji su za njih najprimjereniji. Polaznici edukacija, dakle, imaju besplatan program masterclassova i radionica, koje uključuju konkretne upute za rad, degustacije i mogućnost sudjelovanja (hands-on) u velikom dijelu praktičnih sadržaja. Za natjecatelje su osigurani stručni žiriji, dostupni i za daljnju suradnju', dodala je Bremec.

Detaljnije informacije o prijavama za natjecanja i masterclassove, smještaju i natjecateljskim kategorijama nalaze se na poveznici: https://skmer.hr/dubrovnik-royal-gourmet/.

Vaša reakcija na temu