Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ralph / Pixabay Domaći sladoled od jagoda: Ljetna poslastica gotova u nekoliko koraka

Domaći sladoled od jagoda: Ljetna poslastica gotova u nekoliko koraka

Donosimo recept

Ništa ne osvježava bolje tijekom ljetnih vrućina od domaćeg sladoleda – pogotovo kad je pun prirodnog okusa svježih jagoda. Donosimo jednostavan recept koji ne zahtijeva aparat za sladoled, a rezultat će oduševiti i velike i male sladokusce.

Sastojci:

- 500 g svježih jagoda

- 200 ml vrhnja za šlag

- 200 ml kondenziranog mlijeka (ili zaslađenog mlijeka)

- 1 žličica ekstrakta vanilije (po želji)

- Sok od pola limuna

Priprema:

1. Operite i očistite jagode, pa ih narežite na manje komade.

2. Dodajte limunov sok i izmiksajte ih u pire.

3. U posebnoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto.

4. Umiješajte kondenzirano mlijeko i vaniliju u šlag, a zatim lagano dodajte pire od jagoda.

5. Smjesu prebacite u posudu pogodnu za zamrzavanje, poravnajte i pokrijte.

6. Ostavite u zamrzivaču najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.

Savjet:

Prije posluživanja, ostavite sladoled nekoliko minuta na sobnoj temperaturi da malo omekša.

Vaša reakcija na temu