Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay Brzi čokoladni kolač za Uskrs: Neodoljivo jednostavno i slatko

Brzi čokoladni kolač za Uskrs: Neodoljivo jednostavno i slatko

Donosimo recept

Uskrs je vrijeme okupljanja, obiteljskog ugođaja i bogate trpeze. Ako tražiš nešto slatko, brzo i efektno za dodati na blagdanski stol, ovaj brzi čokoladni kolač je savršen izbor. Gotov je za manje od sat vremena, a mekan, sočan i pun okusa – oduševit će i one koji inače nisu ljubitelji kolača.

Sastojci:

Suhi sastojci: 

- 200 g glatkog brašna 

- 30 g kakaa u prahu 

- 1 prašak za pecivo 

- Prstohvat soli 

Mokri sastojci: 

- 100 g otopljenog maslaca (ili ulja) 

- 150 g šećera 

- 2 jaja 

- 1 vanilin šećer 

- 200 ml mlijeka (ili jogurta za dodatnu sočnost) 

Dodatno (po želji): 

- 100 g nasjeckane čokolade ili čokoladnih kapljica 

- Šaka sjeckanih oraha ili lješnjaka 

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 180°C i podmaži manji kalup za pečenje (ili ga obloži papirom za pečenje). 

2. U velikoj zdjeli pomiješaj sve suhe sastojke: brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. 

3. U drugoj posudi izmiksaj jaja, šećer, vanilin šećer i dodaj otopljeni maslac (ili ulje), zatim dodaj mlijeko. 

4. Spoji mokre i suhe sastojke, dobro izmiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Po želji umiješaj čokoladu ili orašaste plodove. 

5. Smjesu izlij u kalup i peci oko 30-35 minuta (provjeri čačkalicom – treba izaći čista). 

6. Kad se ohladi, kolač možeš posuti šećerom u prahu, preliti čokoladnom glazurom ili ukrasiti uskršnjim šarenim jajima za svečani izgled. 

Zašto je idealan za Uskrs?

Ovaj kolač štedi vrijeme, ali ne štedi na okusu. Možeš ga pripremiti i u zadnji tren, a odlično se slaže uz šunku, francusku salatu i ostale blagdanske klasike – jer tko kaže da čokolada ne ide uz sve?

Vaša reakcija na temu