Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bruschette – jednostavan recept za savršeni talijanski zalogaj

Bruschette – jednostavan recept za savršeni talijanski zalogaj

Evo kako ih napraviti

Bruschette su klasik talijanske kuhinje koji spaja jednostavnost, svježinu i bogat okus. Ovaj popularni predjelo ili lagani obrok idealan je za svaku priliku – od brzog doručka do druženja s prijateljima uz čašu vina. U nastavku donosimo recept za tradicionalne bruschette s rajčicama i bosiljkom, uz nekoliko savjeta kako ih učiniti još posebnijima.

Sastojci (za 4 osobe):

- 1 baguette ili ciabatta kruh

- 3 do 4 zrele rajčice

- 2 češnja češnjaka

- Maslinovo ulje (ekstra djevičansko)

- Svježi bosiljak (nekoliko listova)

- Sol i svježe mljeveni papar po ukusu

Priprema:

1. Kruh narežite na tanke šnite, otprilike debljine jednog centimetra. Lagano ih prepecite u pećnici na 200 °C nekoliko minuta, dok ne postanu hrskave i zlatne boje. Možete ih i kratko tostirati na tavi bez ulja.

2. Dok se kruh peče, rajčice operite, odstranite im sjemenke i nasjeckajte ih na sitne kockice.

3. Dodajte nasjeckani bosiljak, malo maslinova ulja, prstohvat soli i papra. Sve lagano promiješajte i ostavite nekoliko minuta da se okusi prožmu.

4. Prepečene šnite kruha premažite prepolovljenim češnjem češnjaka dok su još tople – to će im dati onaj prepoznatljivi miris i okus.

5. Na svaku krišku stavite žlicu pripremljene smjese od rajčica i bosiljka, te po želji dodajte još nekoliko kapi maslinova ulja.

Savjet: Ako želite dodatnu notu okusa, bruschette možete obogatiti komadićima mozzarelle, naribanim parmezanom, maslinama ili čak pršutom.

Bruschette poslužite odmah, dok je kruh još topao, a nadjev svjež. Ovaj jednostavan, a profinjen zalogaj donosi pravi dašak Italije na vaš stol – savršen spoj mirisa, boja i okusa Mediterana.

Vaša reakcija na temu