Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BISER MORA Kuharski dvoboj u Supetru

BISER MORA Kuharski dvoboj u Supetru

Poslužit će se preko 100 porcija ribljih delicija

U susret Biseru mora mladi ljubitelji kuhanja i profesionalci udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) pripremat će u subotu, 25. ožujka  od 11 do 13 sati na Supetarskoj Rivi preko 100 porcija ribljih delicija na prezentacijskim kuhinjama. Okupljeni će moći sudjelovati i uputiti se o važnosti ribe u prehrani, tehnikama pripreme i načinima posluživanja.

Riječ je o aktivnostima iz projekta 'S ribom mogu sve' kojeg provode Srednje škole Brač iz Supetra i OŠ Vladimira Nazora iz Postira s ciljem poticanja konzumacije ribe i ribljih proizvoda kod djece i mladih.

U sklopu događanja, održat će se i konferencija za medije o Biseru mora, najvećem gastro natjecanju  i festivalu, koje će se održati u supetarskim Svpetrvs hotelima od 29. ožujka do 1. travnja.

Svi zainteresirani moći će se prijaviti za gostujuće članove žirija na manifestaciji po rasporedu natjecanja za srijedu i četvrtak, 29. i 30.ožujka ili za besplatno sudjelovanje na edukacijama, cooking showovima i drugim događajima ovogodišnjeg Bisera mora.

U velikim tećama na supetarskoj rivi kuhat će se gregada i brudet s  prilogom u obliku školjke, dok će se riblji fileti pripremati u škartocima s povrćem. Sve pripremljeno će se podijeliti za konzumaciju, a mali kuhari će imati prednost.

Dodajmo, idućeg tjedna održat će se 18. izdanje Bisera mora, najvećeg kuharskog natjecanja i festivala gastronomije u regiji, kojeg je pokrenuo kulinarski entuzijast Miro Bogdanović sa suradnicima u Makarskoj 2006. godine. Iz malog regionalnog natjecanja te preseljenjem u Svpetrvs hotele u Supetru na Braču 2010. godine, prometnuo se u vodeći međunarodni festival kuhara i ugostiteljskih škola u ovom dijelu Europe kojim organizator, međunarodna udruga Šefovi kuhinje mediteranskih i europskih regija (ŠKMER), s partnerima okuplja natjecatelje i goste iz brojnih zemalja.

Festival objedinjuje trodnevna natjecanje srednjih i viših turističko ugostiteljskih škola, konobara, strukovnih nastavnika i profesionalnih kuhara koji se bore za juniorsku i seniorsku titulu i nagrade. Uporedo održavaju se eno gastro radionice, cooking showovi, izložbe, degustacije, prezentacija strane i domaće kuhinje te zabavni programi uz dobre zalogaje i kapljice s velikim kuharskim svjetskim imenima.

Suorganizatori XVIII. Bisera mora su Grad Supetar, Turistička zajednica grada Supetra, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Svpetrvs hoteli. Manifestacija se organizira se u sklopu provedbe EU projekta 'Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva Split' kojem je nositelj Turističko - ugostiteljska škola Split, pa će na Braču biti predstavljeni novi obrazovni programi usklađeni sa stvarnim potrebama poslodavaca. 

Vaša reakcija na temu