Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BEZ PUNO FILOZOFIJE Recept za zapečene punjene tikvice, lagani ljetni obrok

BEZ PUNO FILOZOFIJE Recept za zapečene punjene tikvice, lagani ljetni obrok

Poslužuju se tople

Donosimo recept za jednostavno i lagano vegetarijansko glavno jelo koje prija ljeti - zapečene tikvice punjene rižom i povrćem.

Tikvice su u sezoni, riža je zasitna. Sve zajedno ide u pećnicu - bez puno filozofije.

Sastojci (za dvije osobe):

- 2 veće tikvice

- 1 šalica kuhane riže

- 1 manja kapula

- 1 mrkva

- 1 rajčica

- 1 režanj češnjaka

- maslinovo ulje

- svježi peršin

- sol, papar

- po želji ribani sir za posipanje.

Priprema:

Tikvice je potrebno prerezati po dužini i izdubiti sredinu (ostaviti oko pola cm mesa uz koru). Potom ih treba posoliti i ostaviti da puste vodu. Za to vrijeme na maslinovom ulju treba prodinstati sitno sjeckanu kapulu i češnjak, dodati naribanu mrkvu i narezanu sredinu tikvica te kratko pirjati. Potom je potrebno ubaciti narezanu rajčicu i kuhanu rižu, začiniti solju, paprom i svježim peršinom.

Tikvice se zatim pune pripremljenom smjesom, slažu u pleh, pokapaju s malo maslinovog ulja i peku na 200°C oko 25 minuta. Pred kraj se mogu posuti ribanim sirom i zapeći još par minuta dok ne porumeni.

Jelo se poslužuje se toplo ili mlako.

Vaša reakcija na temu