Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: G J Whitby from Pixabay ZAŠTITITE VODOVODNE INSTALACIJE Stižu nam temperature ispod nule

ZAŠTITITE VODOVODNE INSTALACIJE Stižu nam temperature ispod nule

Evo što trebate učiniti kako biste spriječili štetu

S obzirom na iznimno niske temperature koje meteorolozi najavljuju idućeg tjedna iz Vodovoda i kanalizacije upozoravaju na prijeku potrebu zaštite vodovodnih instalacija od smrzavanja. 

'Interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge odnosno potrošači, zato građanima savjetuju da još jednom provjere zaštitu svojih internih vodomjera i vodovodnih instalacija.

Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći poput vanjskih slavina, cijevi koje su izvan objekata ili se nalaze u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično. 

Slijedom toga mole potrošače da poduzmu slijedeće radnje i mjere opreza:

1. Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput stiropora, tkanine, starih deka, dasaka, slame, jutenih vreća i sl.

2. Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.

3. U vikendicima i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvore ventil iza vodomjera i ispuste vodu.

4. Također treba pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl)', poručuju iz Banovine.

Vaša reakcija na temu