Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Učenici škole Glavina Donja četvrti put za redom osvojili nagradu za doprinos zaštiti okoliša

Učenici škole Glavina Donja četvrti put za redom osvojili nagradu za doprinos zaštiti okoliša

Prikupili su 7300 kilograma starog papira

Učenici Područne škole Glavina Donja četvrti su put među najboljim mladim ekolozima u Hrvatskoj, a tu su titulu zaslužili svojim zalaganjem u Zelenom koraku, dm-ovoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira. Učenici su prikupili 7300 kilograma starog papira, za što ih je dm nagradio s 1350 eura za doprinos zaštiti okoliša.

'Ove su godine učenici Osnovne škole Josip Vergilij Perić sudjelovali u brojim natjecanjima i natječajima na kojima su osvojili izvrsne nagrade. Posebno smo ponosni što su učenici i učitelji naše Područne škole Glavina Donja četvrti put pobijedili u akciji prikupljanja staroga papira. Strpljivo su prikupljali papir, a ukupnim rezultatom iznenadili su sami sebe i sve nas. Svi učitelji Područne škole Glavina Donja trude se razvijati ekološku svijest kod naših učenika, a njihov uspjeh potvrđuje i nagrada dm-a', izjavila je ravnateljica Ivana Petričević, profesorica hrvatskog i talijanskog jezika i književnosti.

Uspjeh učenika PŠ Glavina Donja još je impresivniji, kada se uzme u obzir da je u ovogodišnjem Zelenom koraku sudjelovalo više od 14.700 osnovnoškolaca iz 100 škola diljem Hrvatske, koji su prikupili više od 100 tona starog papira za recikliranje.

'Zelenim korakom želimo pokazati da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Zato smo posebno zahvalni učenicima Područne škole Glavina Donja koji su nam četiri puta pomogli da ostvarimo taj cilj. Uime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Područne škole Glavina Donja što su nam se još jednom pridružili u Zelenom koraku te se nadamo da će nam se pridružiti i sljedeće godine', izjavio je Josip Knežević, područni menadžer dm-a.

Uz učenike PŠ Glavina Donja, nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga), PŠ Divoševci (Donji Andrijevci), PŠ Češko selo (Petrinja) i PŠ Veliki Raven (Križevci) te učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, OŠ Jurja Dobrile (Rovinj), OŠ Vela Luka, OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin). Svaku od deset škola čiji su učenici prikupili najviše papira dm je nagradio s 1350 eura.

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a u kojoj je od 2012. godine više od 235.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno više od 53.000 stabala.

Vaša reakcija na temu