Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Poziv za projekte koje vodi lokalna zajednica kao odgovor na klimatske promjene

Poziv za projekte koje vodi lokalna zajednica kao odgovor na klimatske promjene

Cilj je podržati 50 projekata u jedanaest zemalja EU-a

Europska komisija pokreće pilot akciju 'Communities for Climate' (C4C): poziv za projekte koje vodi lokalna zajednica za odgovor na klimatske promjene. Registrirajte se za informativni webinar kako biste saznali kakva se podrška nudi i kako se možete prijaviti!

Jeste li na prvoj liniji borbe protiv klimatskih promjena u svojoj zajednici? Jeste li dio strastvene grupe koja teži smanjenju emisija i izgradnji otpornosti u vašem lokalnom području? Onda je pilot akcija koju je pokrenula Europska komisija, 'Communities for Climate'  (C4C): poziv za projekte koje vode građani za potporu lokalnoj klimatskoj akciji za stvarni pozitivan učinak, namijenjena vama.

Cilj je podržati 50 projekata u jedanaest zemalja EU-a, uključujući Hrvatsku, prateći ih u realizaciji novih i inovativnih ideja za angažman građana u rješavanju pitanja klime i pitanja održivosti. Akcija pokriva četiri područja: obnovljivu energiju, održivo upravljanje vodama, kružno i resursno učinkovito gospodarstvo te bioraznolikost.

Za 50 odabranih projekata osigurana je podrška na terenu, koja uključuje:

- Oko 20 stručnih dana u sklopu kojih će se kombinirati tematski savjeti i facilitacija i priprema vođena zajednicom (npr. mentorstvo i podučavanje o klimatskim promjenama/klimatskim akcijama, tehnički savjeti, financijski savjeti i potencijalni izvori financiranja) od strane posvećenog i profesionalnog tima stručnjaka, na nacionalnom jeziku

- Paušalni iznos od 1000 € za prilagođeni studijski posjet sličnom projektu, razmjene učenja i dobre prakse

- Umrežavanje i povezivanje s drugim inicijativama

- Vidljivost vašeg projekta na razini EU-a, nacionalnoj i lokalnoj razini

Registrirajte se za informativni webinar kako biste saznali kakva se podrška nudi i kako se možete prijaviti. Webinar će se održati u četvrtak, 29. veljače, od 11.00 do 12.45 sati.

Link za registraciju: https://bit.ly/3SILn4D.

Vaša reakcija na temu