Odgođena 9. Splitska biciklijada

Odgođena 9. Splitska biciklijada

Razlog su loše vremenske prilike

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, posebno zbog naših stalnih sudionika/sudionica koji su namjeravali doći s otoka, odgođena je vožnja 9. Splitske biciklijade❗️

O daljnim planovima obavještavat ćemo vas tijekom idućeg tjedna na našim društvenim mrežama. I dalje nastavljamo sa zagovaračkim aktivnostima, poručuju iz Udruge Sunce.


Kao i svake godine, Udruga Sunce pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana bez automobila, koji predstavlja završnicu inicijative Europskog tjedna mobilnosti, a obilježava se od 16. do 22. rujna. Ove godine, zbog objektivnih vanjskih okolnosti, Splitska biciklijada organizira se i provodi kao zagovaračka aktivnost, čiji je cilj rješavanje biciklističke infrastrukture u gradu, kao i uvođenje povoljnije cijene prijevoza bicikla Jadrolinijinim trajektima.

Za razliku od prethodnih godina kada je nakon vožnje bilo organizirano javno događanje s bogatim edukativno-zabavnim programom, 9. Splitska biciklijada sastoji se od simbolične vožnje Marjanom, a sudionici će na cilju imati priliku zaigrati nagradni kviz. 

Zagovaračka kampanja provodi se i putem društvenih mreža Udruge Sunce Split, pa ćemo tako nakon Splitske biciklijade odgovornima poslati i vaše prijedloge za poboljšanje sigurnosti biciklista i pješaka na splitskim prometnicama.

Problemi zbog korištenja velikog broja automobila u gradovima, kao što su onečišćenje zraka, buka i prometna zagušenost, potaknuli su organizaciju Europskog tjedna mobilnosti, koji je postao najmasovnija inicijativa posvećena održivoj mobilnosti. Namjera je potaknuti građane da iskoriste svoj utjecaj na korištenje javnih prostora, kako bi ih se učinilo ugodnijima za život.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(76141, "");
Pregledaj komentare
29