Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Koordinirane aktivnosti na uklanjanju onečišćenja mora i morskog okoliša provode se kod Medulina

Koordinirane aktivnosti na uklanjanju onečišćenja mora i morskog okoliša provode se kod Medulina

Ministarstvo se oglasilo priopćenjem

Dojava o onečišćenju mora i morskog okoliša u medulinskom akvatoriju zaprimljena je u pulskoj Kapetaniji jutros, 9. lipnja oko 10 sati, posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka.

'Službenici LK Pula na poziciji kod rta Kamenjak ustanovili su onečišćenje mora, koje se nošeno morskom strujom nakuplja uz morsku obalu medulinskog akvatorija, odnosno, u obalnom području od mjesnog kampa u mjestu Stupice do uvale Lokve, pa do otočića Trumbuja.

Pokrenuta je koordinirana akcija sprječavanja daljnjeg onečišćenja i sanacija obale ograničavanjem onečišćenja mora.

Uz pomorske jedinice iz sastava LK Pula, trenutno su u koordinirane aktivnosti na sprječavanju, ograničavanju te sanaciji nastalog onečišćenja angažirana javna vatrogasna i dobrovoljna vatrogasna društva te brojne druge službe.

U dogovoru s Obalnom stražom RH angažiran je zrakoplov za potrebe zračnog traganja, kojim se nadlijeće cijelo područje.

Uvala Lokve zatvorena je za pomorski promet, a kako bi se spriječilo daljnje onečišćenje okoliša od početka incidenta započelo se s postavljenjem brana između uvale Lokve i mjesnoga kampa u mjestu Stupice, a koje su u potpunosti povezane u 16.00 sati, čime je spriječen eventualni daljnji prodor onečišćenja do obale.

Aktivnosti na sanaciji i sprječavanju daljnjeg onečišćenja se nastavljaju, a Lučka kapetanija Pula će u suradnji s drugim službama nadležnima za postupanje u slučajevima onečišćenja mora i morskog okoliša, provesti istražne radnje u cilju utvrđivanja uzroka onečišćenja', stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Vaša reakcija na temu