Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Čistoća Split FOTO/VIDEO Škartoc i boca na muralu u Vukovarskoj
NAŠ GRAD Gradsko vijeće i rad gradskih tvrtki Piše: Dalmatinski portal

FOTO/VIDEO Škartoc i boca na muralu u Vukovarskoj

'Još jedan podsjetnik kako odvajati otpad'

Čistoća d.o.o. Split danas je kampanju 'Odvoji, lako je' upotpunila muralom u Vukovarskoj ulici kod kućnog broja 156. Boca, škartoc, kora banane i druge vrste otpada iz spota Čistoće sada su dio splitske graffiti scene. 

Na pitanja građana o novog sustavu gospodarenja otpadom odgovarali su, uz djelatnike Čistoće, i direktor Čistoće Ivica Karoglan te gradonačelnik Ivica Puljak.

'Mural je još jedan originalan podsjetnik kako pravilno odvajati otpad i vjerujem da će cijela kampanja pomoći da nam odvajanje na ispravan način postane uobičajena i jednostavna rutina. Grad će u suradnji s Čistoćom nastaviti raditi na infrastrukturi za pravilno zbrinjavanje otpada, a na svima nama je da prihvatimo dobre nove navike, odvajamo otpad i naš grad Split učinimo još urednijim i čišćim', rekao je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita.

'Ovaj mural još je jedan način za međusobnu edukaciju, kojom ćemo ubrzati proces učenja o odvajanju otpada te postepeno smanjiti količinu otpada koju odlažemo na Karepovac', istaknuo je Ivica Karoglan, direktor Čistoće d.o.o. Split.

U Vukovarskoj mali i veliki Splićani sada mogu vidjeti graffiti izdanje polupodzemnih spremnika te poznate likove iz spota 'Odvoji, razdvoji'. Mural je nastao suradnjom Čistoće i festivala Graffiti na gradele, a autor je poznati splitski grafiter Petar Rančić. Povodom otvorenja, Čistoća je imala i svoj informativni štand s promotivnim materijalima kampanje poput platnenih vrećica, magneta te edukativnih letaka.

Polupodzemni spremnici okosnica su novog sustava gospodarenja otpadom u Splitu. Spremnik s plavim poklopcem namijenjen je odlaganju papira, onaj sa smeđim poklopcem biootpadu, u spremnik s crnim poklopcem odlaže se miješani komunalni otpad, dok u polupodzemni spremnike sa žutim poklopcem pripadaju plastika, metal i tetrapak. Do kraja ljeta završit će se ugradnja ukupno 385 takvih spremnika, a sljedeće godine planirana je ugradnja još 400.

Sve dodatne informacije o odvajanju otpada mogu se potražiti na web stranici 'Odvoji, lako je', a informiranje je kontinuirano moguće i na Facebook stranici te Instagram profilu Čistoće d.o.o. Split.


Vaša reakcija na temu