Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
BRANKA RAMLJAK NIKAD ŽEŠĆA 'Kerum je propali poduzetnik koji parazitira po gradu, Mihanović me podsjeća na đaka, Puljak je politiku stavio ispred struke...'

BRANKA RAMLJAK NIKAD ŽEŠĆA 'Kerum je propali poduzetnik koji parazitira po gradu, Mihanović me podsjeća na đaka, Puljak je politiku stavio ispred struke...'

Antu Franića je nazvala 'prvim poklopcem kampanje'

Branka Ramljak, nezavisna kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu, komentirala je 10 konkurenata u izbornoj utrci. Pročitajte kojim riječima ih je opisala...

ŽELJKO KERUM: Najviše doprinio što se na politiku našeg grada gleda sa sprdnjom. Propali poduzetnik s 13 stečajeva i 12 godina staža parazitiranja na gradu. Upoznala sam ga kad je novce vjerovnika donirao za opremanje Ekonomskog fakulteta. Protukandidate naziva uhljebima na javnim jaslama, omalovažava akademske građane, a nema čovjeka koji je toliko rodbine pozapošljavao i postavio po javnoj upravi i firmama. Valjda zato što su njegove sve propale. Pa gdje rade njegovi zamjenici i kandidat za župana? Oni su također fakultetski obrazovani, štoviše jedan od njih je bio i moj student pa ga ovim putem pozdravljam jer je često bio kod mene na razgovoru. 

VICE MIHANOVIĆ: Predstavlja jednu od stranka radi čijeg lošeg upravljanja u Splitu i nesnalaženja u koalicijama sam se i odlučila uključiti u ovu borbu. Loše mi je kad studenti govore da članska iskaznica HDZ-a otvara sva vrata u ovom gradu. Čovjek nema baš niti jednu lijepu za reći o protekle četiri godine i za aktualnog gradonačelnika, a dio su iste stranke. Upoznala sam ga na prvom sučeljavanju s plavom knjižicom, podsjetio me konkretno na đaka. Nadam se da je u međuvremenu savladao gradivo s razumijevanjem. Ponašao se pristojno.

IVICA PULJAK: Ivica je moj dobar kolega sa Sveučilišta, iako moram priznati da sam ga upoznala preko njegove supruge Marijane. Stalno govori o tome kako su mu važni građani, ali pobogu, Ivice, zašto se Centar pridružio cirkusu na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća? I ti si zaslužan da nije došlo do pokretanja izmjena GUP-a, nastavilo raditi na aktivnostima oko gradnje javnih garaža na Mertojaku, Splitu 3 i Lokvama. Svima usta puna struke do prve dnevnopolitičke zgode. Dobro i ispravno se ponio u situaciji s neprimjerenom snimkom. 

NANSI IVANIŠEVIĆ: Kandidatkinja koju osobno poznajem od 90-ih godina prošlog stoljeća. Konzultirala me je prilikom izrade magistarskog rada iz područja računovodstvene profesije u kulturi. Nakon toga viđale smo se u gradu ili eventualno u crkvi gdje ona pjeva u zboru. 'Ne kažem da sam bolja. Nisam našla ime koje bi me uvjerilo', rekla je gospođa, s tim se mogu složiti i ja.

JAKOV PRKIĆ: Jakova pratim kroz rad u Gradskom vijeću i tu se, moram priznati, iskazao. Vrijedno je ukazivao na brojne nepravilnosti kao rijetko tko prije njega. Obilježio ga je raskol s bračnim parom Puljak i to se baš jako vidi. Ono što me razočaralo je da je i on izigrao struku na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća kad je trebalo podržati izmjene GUP-a. Znamo što neće, ali, kao i kod Puljaka, vrijeme je da građani Splita saznaju što hoće i da svoju energiju uloži u realizaciju istog. 

ANTE FRANIĆ: Prvi poklopac kampanje. Nema toliko lonaca koliko on može klapati. Kandidat je stranke koja je loše vodila naš grad, zbog koje sam se i uključila u izborni proces. O manirima ne bih, samo ću kazati kako me prozivao da sam HDZ-ova igračica, a upoznali smo se prvi puta na sučeljavanju u Zagrebu. Do tada se nismo nikada ni susreli, ali netko mu je valjda rekao da me treba staviti u određenu 'ladicu'. Ne čudi me stoga da bez problema može obećati Split 5. Od SDP-a se sigurno očekuje više, ali tko sam ja da im sudim i dijelim savjete. 

ZDESLAV BENZON: Upoznala sam ga nedavno i moram priznati da me je ugodno iznenadio, privatno je puno opušteniji i odlučniji nego kad nastupa u javnom prostoru u ime stranke. Mnoga uvjerenja su nam slična ili čak i ista. Rokerski stil koji njeguje jako mu lijepo pristaje.

IVICA GRKOVIĆ: Kolega sa Sveučilišta, poznam ga iz tih krugova, uvijek je bio odmjeren ozbiljan i odgovoran, a kako vidim takav je i sada. Jezgrovit i tih čovjek koji iza sebe ima stranku i ljude koji su njegov 'apaurin'.

SINIŠA VUCO: Ne poznam čovjeka niti slušam njegove pjesme, ali teško je zamisliti neko vjenčanje bez Vucinih hitova. Nikako ne mogu opravdati snimku koja je prije nekoliko dana izašla u javnost gdje gospodin mokri i još kaže da je to snimka od prije, ma da je i od prije, nije primjerena potencijalnom gradonačelniku. 

MARIJO POPOVIĆ: Mladog gospodina Popovića ne poznam da bih išta mogla reći o njemu. Ono što znam to je da je on kandidat Ujedinjene desnice koju čini nekoliko stranaka (HSP, HS, HKS i HRAST).

Vaša reakcija na temu